Недобросовісний покупець викрав мотоцикл під час тест-драйву на Рівненщині

13-го квітня в обідню пору мешканець села Тинне, що Сарненщині, повідомив до поліції про викрадення мотоцикла «Honda Hornet». Як з'ясували правоохоронці, 24-річний хлопець виставив у мережі "Інтернет" оголошення про продаж двоколісного. Учора він зустрівся із покупцем поблизу автостанції у Сарнах. Останній попросив протестувати транспортний засіб - взамін залишив рюкзак із нібито грішми для розрахунку. 

Коли тест-драйв затягнувся на понад 20 хвилин, мешканець Тинного запідозрив неладне. Відкривши наплічник, там він побачив 67 сувенірних купюр, номіналом 500 гривень. 

Неподалік проїжджали патрульні - хлопець розповів їм про ситуацію, яка склалась.  

Власник мотоцикла розповів, що в баку було небагато пального, а тому поліцейські на одній із АЗС дізнались, що нещадавно у них заправлявся чоловік, схожий на викрадача. 

Його зупинили неподалік Клесова. На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Виявилось, що до крадіжки причетний 22-річний хлопець із міста Коростень, що на Житомирщині. 

Він зізнався, що діяв умисно. Крім того, під час огляду транспортного засобу поліцейські запідозрили, що документи можуть бути підробленими.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі Сарненського районного відділу поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України. Транспортний засіб вилучили та помістили на спеціальний майданчик. У рамках кримінального провадження призначатиметься товарознавча експертиза, а свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу скеровуватиметься для проведення технічної експертизи документів.  

Також на 22-річного мешканця Житомирщини склали чотири адмінматеріали про правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема за керування транспортним засобом без документів, без мотошолома та за порушення правил проїзду перехресть.

У поле зору правоохоронців зловмисник раніше не потрапляв. Тепер за скоєне йому загрожує позбавлення волі строком до п’яти років. 

Про це інформує відділ комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також