Недобросовісний рівненський забудовник став чиновником у сусідній області

Фото - Новини Хмельницького

Керівник фірми ТОВ "ДЕВЕЛОПМЕНТ БІЗНЕС НОВЕЙШНЗ" (ДБН), яка будувала у Рівному кілька житлових комплексів, Олексій Лисюк, став заступником голови Хмельницької облдержадміністрації. До слова, будинки так і не були введені в експлуатацію. Про це повідомляє Суспільне.

Хто такий Олексій Лисюк?

На сайті Хмельницької ОДА вказують, що 31-річний посадовець має вищу освіту, закінчував Хмельницький університет управління та права (правознавство, юрист). Також вказують, що директором хмельницького ТОВ "Девелопмент Бізнес Новейшнз" був у період з 2016-го і до призначення на посаду в облдержадміністрації.

Який він має стосунок до Рівного?

Із минулого року рівняни, які вклали гроші у квартири в шести житлових комплексах, почали проводити акції протесту та вимагати добудови житла, в яке досі не можуть вселитись. Йдеться про ЖК "ЕRSTE Haus", "Шоколад", "Ріверсайд" та "Флагман". Як повідомляв раніше представник ініціативної групи вкладників Тимур Синельников, йдеться про майже 450 родин і деякі з них близько двох років чекають на завершення будівництва від "DBN".

На зустрічах представник забудовника, – Олексій Лисюк, – неодноразово пояснював, що завершити будівництво у них можливості немає. Влада області створила робочу групу для вирішення цієї проблеми, одним із можливих шляхів почали розглядати можливість передачі об’єктів для іншого забудовника, який міг би їх завершити.

За даними сервісу публічних даних "youcontrol", щодо компанії "Девелопмент Бізнес Новейшнз" є п'ять активних виконавчих проваджень про примусове виконання зі стягнення коштів на користь держави.

Як зазначав у грудні заступник начальника поліції області Олександр Панасюк, у справі чотирьох недобудов вони відкрили кримінальні провадження, в яких має бути проведений цілий ряд експертиз.

Читайте також