Неефективні управлінські рішення і ризикові операції: аудитори знайшли на Рівненщині порушень на 34,9 млн грн

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області впродовж 2021 року за результатами проведених 408 заходів державного фінансового контролю виявили втрат фінансових та матеріальних ресурсів на загальну суму 135,2 млн грн.

Забезпечено відшкодування втрат ресурсів на суму 34,9 млн грн, зокрема до бюджетів різних рівнів, бюджетних установ, підприємств та організацій надійшло 4,7 млн грн.  Про це повідомили у пресслужбі Управління Західного офісу Держаудитслужби  в Рівненській області.

Виявлено факти неефективних управлінських рішень або ризикових операцій, що призвели (можуть призвести) до втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 131,1 млн грн.

За допущені фінансові порушення  та перешкоджання  у проведенні ревізії складено 24 протоколи про адміністративні правопорушення та 24 протоколи за порушення законодавства про закупівлі.

До правоохоронних органів передано матеріали 23 ревізій та перевірок закупівель, розпочато 32 досудових розслідування та вручено 20 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Ініційовано 30 позовів перед об’єктами контролю на суму 51,1 млн грн. Пред'явлено 1 позов до суду щодо відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів  на суму 54,6 млн грн.

За результатами державних фінансових аудитів надано 34 пропозиції, які прийнято об’єктами контролю до виконання. Сума економічного ефекту за результатами державних фінансових аудитів становить  19,6 млн грн.

Пресслужба Управління Західного офісу
Держаудитслужби  в Рівненській області

 

Читайте також