"Нехай хоч за зуби заплатить": медики рівненської швидкої розповіли обставини вечірнього нападу (ФОТО)

У Рівному вчора, 20 грудня, нетверезий чоловік напав на фельдшера швидкої допомоги. Інцидент стався на вулиці Орлова біля кафе.

На лінію 103 надійшло повідомлення, що за вказаною адесою травмувався чоловік. Коли медики прибули на місце, на них з лайкою та кулаками накинувся сторонній чоловік. Працівники "екстренки" навіть не встигли оглянути пацієнта, до якого їх викликали.

Обставини нападу розповіли медики "швидкої", які виїжджали на цей виклик.

Зокрема, найбільше постраждав фельдшер швидкої допомоги Ігор Мосійчук. Нападник кілька разів вдарив його у обличчя.

"Вчора ми виїхали на виклик біля 8 годин вечора. Виклик був у кафе "Малина" на Орлова. Приїхали туди, зайшли у приміщення. Там ми побачили пацієнта, який почувався зле. Ми його підняли і почали виводити. Там також було кілька чоловіків у нетверезому стані. Один із чоловіків вів себе агресивно. Він вказував, що нам робити. Він почав на нашого доктора матами. Я сказав йому - будь ласка, закрий рот. Він переключився і пішов на мене. Я лівою рукою його відштовхнув, а він мені кулаком в лице вдарив. Він вибив ящика з медикаментами і почав бити його ногами", - розповів деталі того вечора медик.

Після ударів фельдшер впав на авто та на землю.

Лікарка екстреної медицини Ірина Полюхович, яка також була у складі бригади, зазначає, що все відбулося на вулиці біля кафе. Поки вони допомагали колезі підвестися, нападник зайшов у приміщення закладу харчування. Жінка викликала поліцію та ще одну бригаду медиків на допомогу.

"Потім я помітила, що цей чоловік вийшов з приміщення і почав собі тихенько йти. Я почала кричати - куди ви йдете, зараз приїде поліція, будемо розбиратися. Я побігла за ним - він не міг йти швидко, адже був п`яний. Я переслідувала його доволі довго. Потім перехожі - молоді хлопці - допомогли його затримати. Ми мусили це зробити, адже в нас були випадки, коли на бригади нападали невідомі особи. Коли їхня особа не встановлена, то це так і закінчилося  - нічим", - говорить лікарка.

За її словами, коли приїхали поліцейські, чоловік почав вибачатися і просити, щоб його відпустили.

У постраждалого фельдшера діагнсотували закриту черепно-мозкову травму та психотравму. За словами медика, нападник вдарив його у області зубів та пошкодив їх.

"Я його пробачаю, але нехай хоч за зуби заплатить. Зараз зуби дорогі на наші зарплати", - додає пан Мосійчук.

За інформації поліції Рівненщини, наразі відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 296 КК України (хуліганство). Максимальне покарання, яке може загрожувати 34-річному зловмиснику — обмеження волі на строк до п'яти років.

Читайте також