«Немає більш проблем – тільки з бабами воювати»: на ринку у Рівному знову неспокійно (ФОТО)

Близько двох десятків торговців сьогодні знову прийшли на вулицю Базарну у Рівному, аби реалізувати придбаний раніше товар. З людьми проводять роз’яснювальну роботу правоохоронці, однак продавці вчергове наполягають на своєму і заявляють, що нікуди звідси не підуть. Кажуть, що хочуть «відбити» гроші за одяг та взуття, який ще до карантину придбали у Хмельницькому.

– Ми вдома сидимо за 1600 гривень пенсії – це нормально? Вони пропонують нам йти туди, де трави продають, там де папуг продають на другому поверсі. Яка старша людина підніметься на другий поверх взуття собі купувати. Нам треба жити за щось, віддавати гроші за товар. Ми закупили товар – його ж треба якось реалізувати. Немає більш ніяких проблем – тільки з бабами воювати. Устю хай спочатку очистять, або Басів Кут, – додала одна з продавчинь.

Торгівлю на вулиці Базарній керівництво Рівного називає стихійною. Відповідно така діяльність є забороненою на час карантину. Людям запропонували альтернативу – зайняти місця на ринку та законно здійснювати торгівлю.

– Що значить їм немає куди йти? У нас є декілька ринків, де можна йти і працювати. Біля 800 вільних місць є, просто люди не хочуть. Вони хочуть просто сісти і торгувати, ні за що не платити, не оформлювати ніякі документи, – говорить начальник управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування Рівненського міськвиконкому Ігор Остапенко.

Поліцейські, які приїхали на Базарну, зазначили, що нікого не штрафують, а лише проводять роз’яснювальну роботу. Однак, додали, якщо стихійні торговці й надалі ігноруватимуть усі заборони та вимоги, будуть вдаватися до більш рішучих дій.

Читайте також