Неналежний ремонт мосту на Рівненщині: відносно посадовця постановлено вирок

Закінчено судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням інженера Служби автомобільних доріг у Рівненській області у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

В суді прокурором доведено, що чоловік, котрий відповідав за здійснення технічного нагляду від замовника робіт, без належної перевірки погодив завищені обсяги будівельних робіт з ремонту мосту через річку Горинь поблизу села Ремчиці, Сарненського району. Ремонтні роботи виконані у серпні-вересні та грудні 2018 року за бюджетні кошти.

Внаслідок вказаної службової недбалості з боку інженера безпідставно прийнято та оплачено замовником робіт - Службою автомобільних доріг у Рівненській області, роботи, які фактично виконані не були. Загальна сума завданих злочином збитків - понад 1,9 млн грн.

У ході досудового розслідування підозрюваний свою вину визнав повністю та уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку скеровано для розгляду до суду з обвинувальним актом.

Вироком Рівненського суду від 08.09.2020 чоловіка визнано винним у вчиненні вказаного злочину та засуджено до 4 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із здійсненням технічного нагляду строком на 2 роки.

На підставі положень ч. 1 ст. 75 КК України суд звільнив чоловіка від відбування призначеного основного покарання у вигля ді позбавлення волі з випробуванням, терміном на 2 роки.

 

 

Читайте також