Неподалік Рівного копи зупинили п`яного водія, а знайшли 3 кг бурштину (ФОТО)

Учора, в понеділок, 11 лютого, неподалік Рівного у с.Колоденці на вулиці Рівненській патрульні поліцейські зупинили легковий автомобіль червоного кольору марки "SEAT Altea" на підставі отриманої інформації, що його водій може бути нетверезим.

За кермом автомобіля перебував 31-річний житель Луцька. Водій не захотів пройти освідування на стан алкогольного сп'яніння. Ба більше, він поводив себе зухвало з патрульними та помітно нервував. Він навіть спробував втекти з місця події, викинувши з кишені два каміння, ззовні схожого на бурштин.

Втекти кермувальнику не вдалося, натомість копи викликали на місце слідчо-оперативну групу. В автомобілі чоловіка також знайшли бурштин. Усе каміння, загальною вагою близько 3 кг, вилучили. Сам автомобіль не вилучали. 

Так, за цими фактами на водія не лише склали адміністративний протокол за керування у стані сп'яніння через відмову пройти освідування (ст. 130 КУпАП), а й йому загрожує тепер і кримінальна відповідальність - у поліції за фактом незаконного придбання і перевезення бурштину відкрили кримінальне провадження та розпочали досудове розслідування (част. 1 ст. 240-1 ККУ). 

Тож тепер, якщо вину чоловіка доведуть у суді, йому загрожує штраф за нетверезе водіння у розмірі 10200 грн, а також штраф у розмірі до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (52550 грн) або обмеження волі на строк до 2 років.

Читайте також