Невакциновані: на Рівненщині двоє людей подали до суду через відсторонення від роботи

Фото з відкритих джерел

В Україні найпершими обов’язковій вакцинації проти коронавірусу підлягали педагоги та посадовці. Згодом до цього переліку додали ще соцпрацівників і співробітників стратегічних підприємств.

У Рівненській області болюче цю вимогу сприйняли педагоги. У перший день дії обов’язкової вакцинації в регіоні від роботи відсторонили 1093 працівники освіти. Згодом ця цифра зменшилась у рази.

Доволі скандально ця тема проходила в селі Степангород Вараського району, де з 87-ми працівників навчального закладу від коронавірусу щеплені лише 5 людей. Відтак, всі решта повинні бути відсторонені від роботи без збереження заробітної платні. 

Люди не погоджувались із відстороненням, але згодом 38 таки вакцинувались. Про це повідомила координаторка вакцинації в області Олена Гандзюк.

«Це вже непоганий результат і ми будемо сподіватись, що кількість вакцинованих все-таки зросте. У Вараському районі серед всіх працівників освіти вакциновано вже 94%. Досить високий рівень вакцинації, який дозволить більшості закладів освіти працювати у звичайному режим, а не в дистанційному», - сказала посадовиця.

Читайте також: В Україні суд вперше скасував відсторонення нещепленої від коронавірусу вчительки.

Вона також додала, що двоє працівників подали позови до суду через відсторонення від роботи через відсутність вакцинації проти коронавірусу чи негативного ПЛР-тесту. Чи це педагоги чи працівники інших сфер – нині невідомо.

«На сьогодні у нас є інформація щодо двох позовів до суду. Вони ще не завершені. Будемо спостерігати, хоча ми абсолютно переконані в тому, що якщо людина працює у колективі, у замкнутому просторі, вона повинна створити безпечне середовище», - додала Олена Гандзюк.

Раніше ми писали, що вчителька із Вараша Жанна Тєтєнєва, яка неодноразово відмовлялась від носіння в школі маски, знову звернеться до суду. Цього разу через її відсторонення від роботи. 

Читайте також