Невдала поїздка через блаблакар: у студентки з Рівного списали всі кошти з картки

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

Напередодні тривалих вихідних студентка хотіла приїхати із Шацька у Рівне і замовила поїздку на популярному сервісі «Блаблакар», а в результаті опинилась без коштів на картці. Про це дівчина розповіла журналістам Район.Шацьк.

Дівчина як зазвичай забронювала місце, отримала підтвердження від водія. Той факт, що профіль водія був «нульовий», тобто без відгуків та опублікованих раніше поїздок, її у той момент не насторожив.

Через деякий час водій скасував поїздку, а натомість дівчині написали у вайбер та запитали, чи буде вона їхати.

Водій повідомив, що представляє фірму Бусфор, тож перевезення регулярні та бусом, але для того, щоб замовити місце, необхідно оплатити за квиток онлайн. Він надіслав посилання, на яке відкрилася форма, де потрібно було вказати Прізвище, Ім'я, електронну пошту, на яку пришлють квиток, та номер телефону. Окрім цього, тут необхідно ввести дані платіжної карти для миттєвої оплати квитка. Посилання дійсно було з бусфор.

Після виконаних інструкцій, з карти дійсно списали суму, яка вказана за квиток. А через секунду відразу списали всю іншу суму, яка була на карті. При чому, знімали гроші маленькими сумами: 499, 200. Очевидно, щоб банк не надсилав підтверджень для проведення транзакцій. Всього у дівчини списали 1200 гривень.

Після цього, посилання стало неактивне, номер вимкнений.

Студенка каже, добре, що на карті не було більше грошей. Вона заявила, що з цього приводу звернулась у поліцію. 

Читайте також