Невдовзі рівненські водії оформлятимуть договір купівлі-продажу авто онлайн

Реєстрація та перереєстрація автомобіля завжди залишаються найпопулярнішими послугами сервісних центрів МВС. Запроваджуючи надання державних послуг онлайн, ми піклуємося не тільки про доступність державних послуг, а й про скорочення часу їх отримання.

Невдовзі автовласники зможуть укладати договір купівлі-продажу онлайн. Дане нововведення передбачене постановою Кабінету Міністрів України від 22 вересня № 1007 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

Послуга буде доступна в Електронному кабінеті водія та на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг (Дія). Авторизувавшись, продавець і покупець заповнюють договір в електронному вигляді. Після цього документ автоматично надсилається до сервісного центру МВС для проведення усіх передбачених перевірок за відповідними реєстрами.

Після позитивного опрацювання адміністратором продавець та покупець накладають кваліфіковані електронні підписи і договір уважається укладеним.

Нововведення буде реалізоване сервісними центрами МВС протягом півроку після набрання чинності зазначеної постанови Кабінету Міністрів України.

Отримати додаткову інформацію та консультацію можна за номером: (044) 290 19 88 або в повідомленнях на офіційній Фейсбук-сторінці ГСЦ МВС.

Про це інформує РСЦ ГСЦ МВС в Рівненській області.

Читайте також