Невибагливі та довговічні: які живі квіти краще обрати для кладовища

У будь-якій країні на могилу померлої людини приносять гарні квіти, для того щоб віддати йому останню пам'ять. І це не пов'язано ні з яким конкретним віросповіданням або звичаєм.

Для прикраси могили часто використовують не вимогливі у догляді багаторічні квіти для кладовища, яким для нормального росту не потрібно багато води. Вони ростуть протягом усього літнього періоду і не потребують добре освітленому місці. Видів даних рослин досить багато, але на могилу варто висаджувати лише найбільш підходящі щоб уникнути порушення вікових традицій.

Килимові квіти на могилу

Згадуючи кращі ґрунтопокривні рослини для могили, не можна не відзначити вербозілля монетчате, яке є типовим представником цього виду. Ви, напевно, могли бачити його в інтернеті, де обговорюють, які рослини посадити на цвинтарі, або на фото - симпатичні квіточки, які максимально схожі на маленькі золотисті зірочки, що загубилися серед безлічі декоративних листків. Цвітіння вербозілля триває кілька місяців, переважно випадає на першу половину літа.

Максимально невибагливий і чудово росте на сонячній території, а також в тіні. Він славиться стрімким розповсюдженням. Здатний витягувати вологу з глибоких шарів землі, тому виживає навіть у складних умовах. Період цвітіння барвінку - друга половина весни. Забарвлення квітів може бути блакитне, темно-синє, злегка фіолетове, залежно від виду, кількість яких досягає десятка. Навіть найкраща багаторічна трава на могилу за рядом параметрів поступається барвінку.

Невибагливі багаторічники та цибулинні рослини для посадки на кладовищі

Кращим варіантом для висадки на кладовищі будуть багаторічні рослини — такі, як рудбекія, ехінацея або календула. Вони невибагливі, можуть розмножуватися шляхом самосіву, і вам не доведеться щороку висаджувати саджанці, а досить буде просто проріджувати те, що вже виросло. Прекрасним варіантом є також весняні квіти - тюльпани, нарциси та іриси. Вони добре переносять посуху, за ними не потрібен особливий догляд. 

Рослини, що обрамляють пам'ятник

Якщо навколо могили досить вільного місця для декоративного озеленення, то вам, напевно, цікаво, які деревця можна посадити на цвинтарі. Один із безпрограшних варіантів - барбарис. Він абсолютно невибагливий до умов вирощування, любить сонце, може рости у будь-якому ґрунті. У вас є можливість вибирати між вічнозеленими та листопадними видами. Барбарис цікавий трансформаціями свого листя, яке ближче до осені стає червоним або злегка пурпуровим.

Читайте також