Нездужання та біль у м`язах: у Рівненській ОДА розповіли про побічні ефекти вакцинації від COVID-19

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Від початку першого етапу вакцинації на Рівненщині зробили щеплення від коронавірусу понад 3300 громадянам. Процес вакцинації в області забезпечують дев'ять мобільних бригад та 24 пункти щеплень. Про це розповіла заступниця начальника управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олена Гандзюк.

- Такі, на перший погляд, незначні цифри, свідчать лише про те, що на першому етапі під вакцинацію підпадали медпрацівники, які надають допомогу хворим з ковід. Зараз у другому етапі ми приступаємо до вакцинації медичних працівників первинної ланки, до соціальних працівників та до людей старшого віку. Загалом плануємо розгорнути в області 125 пунктів щеплень, - зауважила Олена Гандзюк.

Екс-очільниця Центру громадського здоров'я у Рівненській області розповіла, що у багатьох пацієнтів виникають побічні реакції після вакцинації, однак переживати через це не варто.

- Побічні дії, такі як підвищення температури, ломота, загальне нездужання спостерігаються в чималої кількості людей, які вакцинувалися. Але якщо порівняти це з ускладненнями після ковіду, з летальними випадками, то це найменша шкода, яку можна принести своєму організму. Серйозних побічних реакцій ми не фіксували. Люди до нас звертаються з підвищеною температурою, з болями у м'язах та місці введення ін'єкції - це звичайна реакція на введення вакцини, - додала заступниця начальника управління охорони здоров'я Рівненської ОДА.

Читайте також