Неждано-негадано: Рівненщина скоро матиме ще одного народного депутата у парламенті

Сьогодні стало відомо про те, що народна депутатка України IX скликання від ВО "Батьківщина" Ольга Бєлькова, яка пройшла до Верховної Ради під №17 у списку цієї політичної сили, написала заяву про припинення своїх депутатських повноважень за власним бажанням. Про це повідомив сайт «Главком» з посиланням на власні джерела в парламенті. Причини такого рішення народної обраниці наразі невідомі.

Найімовірніше, її місце у Верховній Раді тепер займе наступний по списку від ВО "Батьківщина". Нагадаємо, що до парламенту, за результатами минулих виборів у 2019 році, потрапило 24 народних депутати від білосердечних. Останнім прохідним став Вадим Івченко з Білої Церкви. Тепер, коли свій депутатський мандат складе Ольга Бєлікова, замість неї до парламенту "заходить", відповідно, № 25 у списку. А ним є мешканець Рівненської області, колишній міський голова Сарн та ексголова Сарненської райдержадміністрації, нардеп попереднього, 8-го скликання ВРУ (2014-2019) 45-річний Сергій Євтушок, який є добре відомим серед політикуму Рівненщини. Євтушка, до слова, також вважають близьким до головного ідеолога команди Тимошенко Олександра Абдулліна. 

Нагадаємо, 11 червня засновник партії «Голос» Святослав Вакарчук також заявив, що складає мандат депутата та залишає Верховну Раду. 

Читайте також