Нові підсвічники отримав Покровський собор за ініціативи “Рівне Разом”

У Свято-Покровському кафедральному соборі, напередодні Покрови Пресвятої Богородиці, встановили два гранітних підсвічники. Ці підсвічники були замовлені за підтримки Віктора Шакирзяна та ГО “Рівне Разом”, передали у серпні цього року Свято-Покровському кафедральному собору. 

Урочисте відкриття, яке відбулося напередодні Покрови, священнослужителі вважають символічним, адже свято Покрови є храмовим святом Свято-Покровського кафедрального собору. 

Свято Покрови символізує захист, який дає щира молитва. А Богородиця - покровителька українських воїнів, які щодня боронять нашу державу від загарбників. 

«Ми сьогодні їх символічно відкривали з владикою Іларіоном та Віктором Шакирзяном. Ці підсвічники унікальні тим, що зроблені з каменю і наповнені піском. Свічки можна ставити на пісок, а потім його змінювати, це на відміну від старих підсвічників, дуже зручно. Тому ми звернулися до Віктора Шакирзяна, щоб він посприяв у встановленні цих підсвічників. Вони зроблені з італійського граніту, їх довго робили і от, напередодні Покрови, ми маємо готові свічники», - розповів протоієрей Василь Рудніцький.

До слова, в Україні такі підсвічники рідкість, вони більше популярні за кордоном. Вага одного підсвічника близько 300 кілограмів. Зі спеціально вирізаного, італійського граніту, майстер на Костопільщині вперше зробив такі підсвічники. Вони вміщатимуть понад сотню свічок. У соборі кажуть, що звичайні підсвічники можуть вмістити лише 40-50 та, до того ж їх важко чистити і вони погано стоять та хитаються.

Варто зазначити, що Віктор Шакирзян та «Рівне Разом» постійно допомагають українській церкві, зокрема, місцевим храмам, монастирям та недільним школам.


*передвиборча агітація. 

Читайте також