Новий рік "під замком": в Україні планують ввести повний локдаун

Фото - ілюстративне

В Україні вже найближчим часом можуть запровадити повний локдаун. Про це у своєму відеозверненні на сторінці у Facebook заявив міський голова міста Івано-Франківська Руслан Марцінків після наради з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, яка відбулася вчора.

Так, він зазначив, що Кабімн планує ввести жорсткі карантинні обмеження вже у грудні, а карантин вихідного дня насправді має на меті підготувати людей до повного локдауну:

"Ми говорили про карантин вихідного дня. Позиція Уряду, на жаль, незмінна: карантин вихідного дня - буде. Крім того, навіть висловлена думка, що це - планова підготовка до повного локдауну в нашій країні."

Також Руслан Марцінків додав, що у Кабміні озвучили дві ймовірні дати, коли планують ввести повний локдаун. За його словами, в песимістичному варіанті він буде запроваджений в період з 10 до 15 грудня, а в оптимістичному - з 20 до 25 грудня. Триватиме локдаун, найімовірніше, 2-3 тижні. Тож, схоже, Новий 2021 рік українці цьогоріч зустрічатимуть "узаперті" вдома, адже усі розважальні заклади в умовах жорсткого карантину будуть зачинені.

"Це буде катастрофа для економіки, особливо для малого і середнього бізнесу, якщо, не дай Боже, буде цей локдаун введений", - резюмував голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте також