НСЗУ відмовила у контрактуванні Сарненській лікарні через порушення

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Сьогодні під час брифінгу у Рівненській ОДА директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення ОДА Олег Вівсянник розповів, чому Сарненську ЦРЛ виключили із переліку медзакладів для надання допомоги пацієнтам з COVID-19.

Зокрема, перелік лікарень для надання меддопомоги пацієнтам з COVID-19 затверджують на всеукраїнському рівні. Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА подав списки, до яких було включено Сарненську міську лікарню. Їх затвердили. Але після перевірки НСЗУ цьому медзакладу відмовили у контрактуванні у зв’язку з недотриманням певних вимог інфекційного контролю та матеріально-технічного забезпечення. Наразі проводяться роботи щодо усунення цих недоліків.

Тим часом, у зв’язку із збільшенням кількості хворих на COVID-19, прийнято рішення замінити Сарненську центральну лікарню на Дубровицьку на період відсутності контракту із НСЗУ. Наразі, враховуючи зростання кількості хворих на COVID-19 та наближення Рівненщини до 50% завантаженості ліжкового фонду, подано заявку до Міністерства охорони здоров’я України щодо включення до першої хвилі Гощанської лікарні. 

Читайте також