Обіцяв "вирішити" проблему: у Рівному судитимуть чиновника, який «погорів» на хабарі

Фото - ГУНП

У Рівному посадовцю обласного управління Держпраці інкримінують одержання неправомірної вигоди. Він нібито обіцяв вплинути на особу, уповноваженою на виконання функцій держави  (ч. 2 ст. 369-2 КК України). Про це повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Так, за версією слідства, чиновник обіцяв підприємцю позитивне вирішення його проблеми - порушення у сфері законодавства про працю, так як до Держпраці звернулась колишня продавчиня закладу громадського харчування.

Чоловіка викрили 24 вересня минулого року, після отримання 6 000 гривень неправомірної вигоди. І це вже вдруге цей посадовець «погорів» на хабарі. Справа щодо його попереднього злочину наразі перебуває в суді.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання  у вигляді штрафу від 2 тисяч до 5,5 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Читайте також