Облаштувати в сучасному стилі: у центрі Рівного хочуть оновити пішохідну зону

Фото - Рівняни

Конкурс на ревіталізацію пішохідної зони у Рівному хочуть провести місцеві активісти. Із відповідним проханням надати дозвіл на проведення всеукраїнського конкурсу вони звернулися до влади міста. Йдеться про оновлення зони від майдану Незалежності до майдану Просвіти.

«Ця територія вже давно проситься на те, щоб стати сучаснішою, новішою для того, щоб враховувати потреби сучасного світу. 30 років назад був створений цей проект паном Пасічником. Він також є членом нашої робочої групи. Наше місто Рівне є одним із трьох міст в Україні, яке не має пішохідної зони. Не має Харків, не має Луганськ, не має Рівне. Тому цей проект передбачає створення такої вулиці, пішохідної зони, громадського простору, облаштування його відповідним чином в сучасному стилі, в сучасних трендах. Цей проект буде розділений на три частини. Перший – проведення конкурсу і визначення найкращої ідеї, друге – проектування, третій – відтворення, оновлення цієї частини міста», - розповів ініціатор проведення конкурсу, голова громадської організації «Простір» Олександр Ковальчук.

Нагадаємо, у Рівному також хочуть провести конкурс на встановлення пам’ятних знаків загиблим Героям Небесної Сотні та воїнам АТО. Олександр Ковальчук зазначив, що на тему двох конкурсів вже було проведено близько 50-ти зустрічей-обговорень із архітекторами, урбаністами, художниками та представниками родин загиблих Героїв.

Довідково: термін "ревіталізація" означає відновлення занедбаних переважно старих споруд та просторів, шляхом реорганізації.

Читайте також