Обласній дитячій лікарні передали нове кардіологічне обладнання

Фото - Рівненська обласна дитяча лікарня

 7 лютого у Рівненській обласній дитячій лікарні відбулась офіційна передача медичного обладнання, закупленого за результатами XIV обласного етапу Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» допомоги дітям із вадами та хворобами серця.

За результатами акції у Рівненській області було зібрано 99 912 грн. грн.

На зібрані кошти фондом було закуплено медичне обладнання:

- Вимірювач артеріального тиску ВАТ41-2 (1 компл. – 1 шт.);

- Насос інфузійний (БІОМЕД) МЕ600 – 1 шт.

- Пульсоксиметр кишеньковий MD300K22, 4 шт.;

- Механічний тонометр LD-80 – 3 шт.;

- Вимірювач артеріального тиску та частоти серцевих скорочувань М3Ecspert (НЕМ-7132-ALRU) – 3шт.

Завідувачка відділення педіатрії № 2 Рівненської обласної дитячої лікарні Оксана Лозова розповідає, що щорічно в Україні фіксують 10 тис. дітей із вродженими вадами серця. Для надання спеціалізованої медичної допомоги таким діткам необхідна велика кількість медичного обладнання, яке часто працює в неперервному режимі і суттєво зношується.

До акції було залучено 115 волонтерів, які збирали кошти на різноманітних молодіжних заходах, в студентських установах та школах. Фінансову підтримку надавали також політики та підприємці. За словами Наталії Чигир, координаторки акції «Серце до серця», Управління у справах молоді та спорту стало мостом між потребами лікарні та можливостями фонду.

«Ми залучили необхідну кількість волонтерів, які дозволили зібрати, хай невелику, але, для нашої області, потужну суму коштів. Я сподіваюсь, що в цьому році ми спрацюємо ще краще. Оскільки така техніка дуже потрібна, то 15-та акція буде спрямована на надання кардіологічного обладнання» - розповідає пані Чигир.

Сергій Гамбер, заступний голови облдержадміністрації, зазначив, що у результаті цієї акції по всій Україні було зібрано майже 5 млн. грн. Рівненська обласна державна адміністрація має намір і надалі сприяти подібним акціям та закликає рівнян долучатись до благодійності.

Читайте також