Ображав вчителів та однокласників: за витівки школяра на Рівненщині судили його батька

Ілюстративне фото

На Рівненщині мешканця колишнього Березнівського району викликали до суду через систематичну агресію його сина.

Як повідомили у постанові Березнівського районного суду, малолітня особа під час перебування у школі регулярно вчиняла психологічний булінг відносно вчителів та однокласників. Це проявлялося у висловлюванні нецензурної лексики в адресу людей, демонстрації непристойних жестів, погрозах фізичного насильства та приниженні честі і гідності дітей та педагогів.

Неповнолітній хлопець відкрито демонстрував неповагу та ігнорував прохання припинити таку поведінку, що негативно впливало на моральний стан учнів та працівників школи. 

Оскільки школяр ще не досяг віку, коли настає адміністративна відповідальність, то відповідати за його вчинки зобов'язаний його батько.

Чоловік з'явився на суд та визнав вину. В свою чергу, він зазначив, що провів виховну бесіду з хлопцем і той обіцяв так більше не робити.

Суд призначив покарання чоловікові у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень. Крім того, він буде зобов'язаний сплатити судовий збір - 454 грн.

До слова, схожу справу, яка стосується булінгу у школі, розглядали у Сарненському районному суді. 

Зокрема, малолітня донька мешканки Клесова вчиняла булінг за допомогою мережі Інтернет. Вона використовувала засоби комунікації, щоб висловлювати погрози та образи, що негативно вплинуло на психічне здоров'я потерпілої.

Оскільки дівчина була неповнолітньою, то покарання за її вчинки нестиме матір. Жінка визнала вину та щиро розкаялася. 

Суд вирішив звільнити обвинувачену від адміністративної відповідальності та обмежився усним зауваженням. 

Читайте також: Школярка з Рівненщини зняла і опублікувала в «Інстаграм» відео, як вдарила 6-класницю: за булінг судили її батька.

Читайте також