Обстріли РФ, зруйновані будинки, поранені та загиблі цивільні — як минула ніч у "гарячих" областях

Російські військові не припиняють обстрілювати різні регіони України та завдавати ракетних ударів. За добу 18-го квітня від російської агресії в Україні постраждала цивільна інфраструктура, мирні жителі та діти.

Як повідомляють у Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, на Дніпропетровщині вороги кілька разів обстріляли з градів та ураганів Зеленодольську громаду. Там зруйновано більше 10 будинків. 

На Сумщині росіяни гатили з артилерії, мінометів та стрілкової зброї та обстрілювали прикордонні території. 

Харківщину обстрілювали вночі, внаслідок чого є поранена людина у Лозівському районі. Протягом доби окупанти обстріляли Циркуни, Прудянку, Вільхуватку – попередньо троє постраждали.

На Луганщині ведуться постійні артобстріли. Найбільших пошкоджень завдали у Сєвєродонецьку та Попаснянській громаді. У Сєвєродонецьку пошкоджено щонайменше вісім будинків. Загинули четверо осіб, поранені – троє. Пошкоджено останню підстанцію. Уся область без світла.

На Донеччині за добу - 10 загиблих та сім поранених. Без газу залишилося селище Нью-Йорк. Пошкоджена залізнична інфраструктура у Авдіївці. У Костянтинівці зруйнована школа, будівельний ліцей та дитячо-юнацька спортшкола.

На Миколаївщині росіяни обстріляли Широківську громаду. Пошкоджено сім житлових будинків, один зруйновано. Вдень і вночі були обстріли в Березнегуватській громаді. Також уночі були обстріли у Інгульській громаді.

На Херсонщині в результаті обстрілів були пошкоджені будинки в Чорнобаївці, в одному з них трапилася пожежа. Під час обстрілу загинув співробітник аеропорту. Критична ситуація у селах, які межують з сусідніми регіонами. Повідомляють про зруйновані будинки, заміновані дороги, мости і поля. Окупанти заблокували в’їзд та виїзд з Херсонщини та обстрілюють евакуаційні колони.

Читайте також