Один із них таки попався: у Рівному викрили псевдоінваліда

Сьогодні, 17 листопада, під час проведення відпрацювання обласного центру працівники ювенальної превенції на ринку міста виявили 22-річного молодика, який вдався до жебрацтва, спекулюючи довірою громадян.

Під виглядом ампутованих рук, уродженець Житомирської області, збирав гроші, гастролюючи містами України.

«Під час перевірки особи з’ясувалося, що молодий чоловік неодноразово притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, — повідомив старший інспектор ювенальної превенції Рівненського відділу поліції Ярослав Решtтніков. — Під час поверхневого огляду у нього було вилучено близько 160 гривень, які в результаті жебрацтва він отримав від перехожих».

Поліцейські перевіряють також молодика на причетність до скоєння інших аналогічних кримінальних правопорушень.

За фактом викрадення чужого майна шляхом шахрайства поліцейські відносно порушника склали протокол за статтею 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 510 гривень, або виправні роботи, або адміністративний арешт до десяти діб.


Як пояснив молодик, жебракує він протягом місяця. Обмотавши руки бинтами та обливши йодом, він просив на рівненському ринку гроші у перехожих. Утім, згодом усе ж таки зізнався, що усе «зароблене» витрачав на азартні ігри.
 

Читайте також