Одинадцятикласниця пройшла стажування на посаді генерального директора Рівненської АЕС

Одинадцятикласниця Вараського ліцею №1 Яна Уточкіна в межах освітнього проєкту «Ядерна школа РАЕС» пройшла стажування на посаді генерального директора електростанції.

Про це повідомили на Фейсбук-сторінці РАЕС.

До слова, юна броварчанка навчається у місті-супутнику РАЕС з березня минулого року й вирішила скористатися можливістю ознайомитися із роботою АЕС більш детально за допомогою освітнього проєкту, про який дізналася від вчительки.

Впродовж робочого дня генерального директора дівчина впевнилася у високому професіоналізмі атомників, які забезпечують надійну та безпечну роботу Рівненської АЕС. Також Яну вразив рівень цифровізації на підприємстві. Разом із генеральним директором електростанції Павлом Ковтонюком дівчина побувала у машинному залі енергоблоку, де проводяться ремонтні роботи, відвідала блочний щит управління, познайомилася з начальником зміни РАЕС та дізналася в нього наскільки важким був вихід із «блекауту» у листопаді 2022 року. Також ліцеїстка відвідала декілька планових нарад. За її словами, саме таким вона уявляла робочий день керівника атомного об’єкта.

Дівчина мріє пов’язати своє майбутнє з технічною сферою, тож вже зараз розглядає майбутній університет для навчання. Яна вважає, що треба використовувати будь-яку можливість для знайомства з чимось новим. Таким став для неї проєкт «Ядерна школа РАЕС», під час якого було багато нових знайомств, спілкувань та вражень.

Читайте також