Одразу не зізнався, бо злякався: знайшли водія, який збив хлопця із інвалідністю в Рівному

24 травня у Рівному на перехресті вулиць Генерала Безручка і Князя Романа сталась дорожньо-транспортна пригода, в якій постраждав 14-річний хлопець із інвалідністю. Він разом із мамою прямував у медзаклад, але йому потрібно було на декілька хвилин повернутись додому. Про це інформує відділ комунікації поліції області. 

Коли він переходив дорогу но нерегульованому переходу, на нього здійснив наїзд водій маршрутного таксі. 

Керманич маршрутки пояснив, що не побачив вчасно дитину, а потім не одразу зізнався, бо злякався. Нині ж щиро розкаюється та готовий сприяти слідству й одужанню хлопчика.

Він пояснив, що одразу зупинився, підійшов до хлопця й запитав, чи все добре. Та потерпілий не чув, адже внаслідок падіння загубив слуховий апарат. Зі слів чоловіка, хлопець махнув рукою, що все добре, тож водій поїхав далі. 

У дитини медики діагностували забій стегна та відпустили додому. Слідчий на місці події виявив слуховий апарат та повернув неповнолітньому.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 КК України. У рамках кримінального провадження поліцейські перевірили десятки маршруток, показували фото водіїв потерпілому і все ж вийшли на слід порушника. Ним виявився 53-річний житель Рівного. Чоловік зізнався у скоєному та щиро розкаюється. 

Санкція інкримінованої 53-річному керманичу статті передбачає або штраф, або виправні роботи, або арешт, або обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати ТЗ до трьох років.

За інформацією відділу комунікації поліції Рівненської області. 

Читайте також