Окупанти фактично зрівняли Піски із землею, по селищу б`ють термобаричними боєприпасами - ISW

Російські військові заявили про "повний контроль" над селищем Піски Донецької області, продовжуючи його знищувати. Окупанти б'ють по селищу із термобаричних артилерійських систем, рівняючи його із землею. 

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) .

Зазначається, що 12 серпня російські війська продовжували наступ на південно-західному та північно-західному напрямках від околиць Донецька.

За даними Генштабу ЗСУ, українські військові відбили завдання російськими наземними військами ударів у районі Павлівки (50 км на південний захід від Донецька).

Також захисники відбили атаки військ рф у районі Спартака, Пісків і Мар'їнки за вісім кілометрів від західної околиці Донецька.

Як стверджують росЗМІ, окупанти "контролюють" ситуацію у Пісках. Раніше в ISW припускали, що вони "перебувають у процесі завершення захоплення селища". Проте бойові кадри та супутникові знімки показують, що загарбники просто знищують населений пункт. 

Також зазначається, що російські військові продовжували завдавати ударів з повітря й артилерійських обстрілів по території, що утримується Україною, на захід від Донецька.

Читайте також