Окупанти хочуть виставити вибухи в Криму як теракти, щоб РФ не визнали спонсором тероризму

Російські загарбники хочуть виставити вибухи в Криму як терористичні акти, щоб уникнути визнання державою-спонсором тероризму. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). У звіті посилаються на слова очільника анексованого Криму Сергія Аксьонова заяви, що ФСБ у Криму нібито "нейтралізувала осередки організації Хізб ут-Тахрір".

Він пов'язав їх з українською владою, заявивши, що вона координувала операції цієї організації на півострові. Жодних доказів цього Аксьонов не надав. Аналітики наголошують, що російські чиновники, найімовірніше, пов'язуватимуть усі атаки на окупованих територіях з операціями організацій, пов'язаних з ісламістським екстремізмом.

Таким чином росіяни спробують відвернути міжнародну спільноту від українського партизанського руху та заперечити заклики України офіційно визнати росію державою-спонсором тероризму.

"Напади на законні російські військові цілі підпадають під сферу законного застосування сили та не є актами тероризму, а також немає жодних доказів того, що ці атаки здійснили ісламістські екстремісти", – заявили в Інституті вивчення війни.

Читайте також