Окупанти штурмують, але не можуть захопити, бо "погано воюють у місті" - ISW про ситуацію в Сєвєродонецьку

Російські військові розпочали прямі атаки на Сєвєродонецьк, попри те, що не повністю оточили місто. Втім, аналітики вважають, що в такій місцевості вони погано себе показали і навряд чи зможуть швидко просунутися містом.

Українські війська продовжують підтримувати оборону на території Східної України та уповільнили більшість російських ліній просування. 

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передає ТСН.

Війська РФ, ймовірно, продовжать поступове просування і, можливо, досягнуть успіху в оточенні Сєвєродонецька найближчими днями, але російські операції навколо Ізюма залишаються в глухому куті, і російські сили, ймовірно, не зможуть збільшити темп свого просування.

Аналітики наголосили, що російські війська погано діяли у міській місцевості впродовж усієї війни та навряд чи зможуть швидко просуватися в самому Сєвєродонецьку.

Сєвєродонецьк знаходиться під постійним ворожим вогнем. Є поранені громадяни. За добу пошкоджено 14 багатоповерхівок в різних районах міста.

Нагадаємо, 27 травня росіяни намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк, атакували позиції наших військових в районі Устинівки. У Сєвєродонецьку четверо загиблих мирних жителів.

Читайте також