Окупанти захопили Херсонський державний університет та викрали проректора

Російські військові захопили Херсонський державний університет та викрали його проректора Максима Вінника. Викрадення сталося прямо на очах у перехожих біля гуртожитку університету. 

Про це повідомляє звільнена Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова. 

- Учора в тимчасово окупованому місті Херсоні російські озброєні військові разом з місцевими колаборантами увірвалися в будівлю Херсонського державного університету.

Вони виламали двері в кабінет ректора та зайняли його й увесь головний корпус вишу, - пише Денисова. 

За інформацією працівників закладу, одна із колаборанток Тетяна Томіліна планує очолити університет.

- У цей же день  прямо на очах у перехожих біля гуртожитку університету викрали проректора Херсонського державного університету Максима Вінника та відвезли його у невідомому напрямку за наказом Томіліної, - додає Денисова. 

Місцеві зазначають, що Максим Вінник має інвалідність та потребує постійної медичної допомоги.

Колектив університету звернувся до освітян України та світу з проханням поширити інформацію про викрадення колеги та не мовчати про терор в Україні.

- Такі дії рф це не що інше як тероризм відповідно до Міжнародної конвенції про боротьбу із захопленням заручників, прийнятої в Нью-Йорку 17 грудня 1979 р., Конвенції Ради Європи про запобігання тероризму 2005 року та воєнний злочин згідно зі статею 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду, - зазначає Людмила Денісова. 

 

Читайте також