Окупанти залишать Маріуполь без компенсацій та опалення взимку - радник мера

Російські окупанти збираються зносити зруйновані будинки та відмовляються від раніше обіцяних компенсацій, також у місті замість опалення будинків готують намети з обігріву. 

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

- По всіх частково зруйнованих будинках з’явились повідомлення окупантів про знесення протягом двох тижнів з вимогою на виселення. Про те, куди і як будуть потім переселено людей, окупанти не відповідають, переклавши проблему на маріупольців знов, - пише Андрющенко. 

За його словами, окупаційна адміністрація продовжує практику влаштування сміттєзвалищ відходів на подвір’ях багатоповерхівок.

- Потроху окупанти починають казати правду, що компенсацій не буде (не сюрприз), заяви переробляють з «компенсації» на «допомогу по ремонту», - додає Андрющенко. 

- Озвучені плани на опалення взимку. Його не буде, але будуть встановлені намети обігріву. ‘як в наметах збираються обігріти понад 130 тис. людей – скоріш відповідь, аніж питання.

Наші джерала повідомляють, що за планом школи будуть працювати лише в теплий період, саме тому замість літніх канікул будуть довгі зимні або ще обговорюється план онлайн освіти, - зазначає він. 

Читайте також