Операція «Урожай»: на Рівненщині 469 громадян подали декларації про доходи від сільського господарства

фото ілюстративне

В Головному управлінні ДФС у Рівненській області нагадують сільськогосподарським товаровиробникам про важливість офіційного оформлення трудових відносин для отримання працівниками і самими роботодавцями соціальних гарантій та гідних пенсійних перспектив. Тільки офіційно працевлаштована людина може розраховувати на соціальний захист, гарантований державою. Адже страховий стаж, необхідний для реалізації права на пенсійне забезпечення, зараховується лише за умови належної сплати відрахувань із заробітку до Пенсійного фонду. 

Так, в рамках проведення операції «Урожай» в області вже проведено 22  зустрічі з сільськогосподарськими товаровиробниками, під час яких наголошувалось, що роботодавець зобов’язаний зареєструвати трудовий договір з найманим працівником, лише в такому випадку період роботи по трудовому договору заноситься до трудової книжки та відповідно зараховується до трудового і страхового стажу та забезпечуються працівникам соціальні гарантії.

Гарантія добробуту держави – сплата податків, в тому числі в результаті декларування громадянами отриманих доходів від обробітку земельних ділянок та продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на землях площею понад 2 га.

В поточному році 469 громадян подали декларації про отримані доходи у сфері сільського господарства та пов’язаних з ним послуг.

Податківці звертають увагу, що під час операції «Урожай» вивчається стан фактичного використання сільськогосподарських територій, упередження схем ухилення від оподаткування, виявлення та реєстрація необлікованих найманих працівників, задіяних у сільськогосподарських роботах та легалізація їхньої заробітної плати, аналізується інформація про використання громадянами земельних ділянок. 

ГУ ДФС у Рівненській області

 

Читайте також