Осінні букети своїми руками: топ-5 оригінальних ідей

Пожовкле листя, прохолодні вечори та жоржини у саду нагадують нам, що прийшла осінь. Ця пора року супроводжується барвистими квітами, різноманітними овочами та фруктами, які можна використати у флористиці. Ми підібрали для Вас топ-5 ідей для оригінальних осінніх букетів своїми руками.

1. Букет з опалого листя

Листя дуба, клена та липи є чудовим матеріалом для створення атмосферних та по-справжньому осінніх композицій. Для того, щоб букет був оригінальним та цікавим, можна змайструвати з окремих листочків "троянди" чи інші квіти. Для цього пострібно скласти листок клена навпіл та звернути трубочкою. Після цього всі наступні листки також складати і обертати навколо трубочки. 

До букету можна додавати гілочки з ягодами, сухоцвіти чи польові трави.

2. Букет з овочів

Якщо хочеться зробити красивий букет на подарунок, але квіти здаються банальними, то чудовий варіант - це овочі. Осінь багата на плоди різного кольору і форми. Такий букет обов'язково приверне увагу і створить атмосферу тепла та затишку.

Щоб створити такий букет, потрібно закріпити овочі на дроти або палички і зібрати класичним стилем.

3. Композиції з фруктами

Такі букети, які і композиції з овочами, будуть не лише милувати око, а й мати практичне застосування. Набір вітамінів у такому букеті підтримає імунітет осінню і буде смачним компліментом адресанту подарунку.

4. Букети з сухоцвітів

Осінь - це пора, коли багато квітів та суцвіть вже переходять у стадію сухоцвіту. Із таких матеріалів можна робити різноманітні композиції. Такий стиль є дуже сучасним і букет довго радуватиме Вас кольорами і текстурами. 

5. Осінні букети з сезонними квітами

Осінь пропонує велику кількість квітів - чорнобривці, лаванда, хризантеми, жоржини, гербери, соняхи, гортензії, польові квіти, айтри та інші. Можна робити як монобукети, тобто композиції з одного сорту квітів, так і зібрання з багатьох видів суцвіть.

Читайте також