Особливим дітям у Рівному розповідали про тварин на війні

Проєкт «Тварини на війні» у Рівненському навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина» започаткував вчитель історії. Таким чином він хотів показати дітям, яку надважливу функцію можуть виконувати тварини у різних умовах. Аби більше розкрити тему, вчителі звернулись до гвардійців військової частини 3055 у Рівному, адже у них є і професійні кінологи, і службові собаки.

Разом з дітьми кінолог занурився у історії, поговорили про те, що робили тварини у Другу світову війну, а також, до яких завдань залучаються службові собаки сьогодні. Гвардієць розповім, якими якостями має володіти собака, аби стати вірним помічником для військового.

Один з реалізаторів проєкту колишній гвардієць, мобілізований, який проходив службу у батальйоні імені Сергія Кульчицького, Володимир Кукурудза. Наразі чоловік є викладачем у реабілітаційному центрі. Дітям викладаю математику та інформатику. Не зі слів знає, як необхідні службові собаки військовим. Саме тому й звернувся по допомогу в реалізації проєкту до Нацгвардії.

«Захід пройшов чудово, - говорить пан Володимир, - діти задавали багато запитань. Особливо їх цікавило, що ж їдять службові собаки, скільки годин на день тренуються та чи можуть покусати дитину. Можливо, деякі зі слухачів й самі, з часом, захочуть стати кінологами. Вихованці нашого закладу страшенно люблять тварин».

Аліна Новікова

Читайте також