Острозька академія, що на Рівненщині, співпрацюватиме з університетом Великої Британії

https://www.oa.edu.ua

Начальник відділу міжнародних зв’язків НаУОА, доцент Едуард Балашов 6-7 лютого взяв участь у Міжнародному семінарі із запровадження спільних програм вищої освіти в Україні, який відбувся у Київському національному університеті технологій та дизайну. Про це повідомляють на сайті університету. 

Організаторами заходу були Міністерство освіти і науки України, Інститут вищої освіти НАПН України, Британська Рада в Україні, Національний Еразмус+ офіс в Україні, Advance HE (Велика Британія), Консалтингова компанія «Cormack Consultancy Group» (Велика Британія), Посольство Литовської Республіки в Україні. Метою семінару було сприяти налагодженню партнерства між університетами України, Великої Британії та Литви через запровадження спільних програм та спільних процесів з розвитку університетського потенціалу. Цільова аудиторія заходу – ректори, проректори з міжнародної та освітньої діяльності, керівники відділів міжнародного співробітництва.

У семінарі взяли участь 7 британських, 3 литовських та більше 10 українських вишів. Вітаючи учасників семінару заступник Міністра освіти і науки України Юрій Рашкевич відзначив, що ініціатива Британської Ради щодо впровадження спільних програм сприятиме зміцненню бази для подальшого розвитку української освіти. Учасників семінару також привітали Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, директор Британських Рад в Україні Саймон Вільямс, ректор КНУТД Іван Грищенко.

Виконавчий директор консалтингової компанії «Cormack Consultancy Group» пан Чарльз Кормак відзначив, що у результаті тривалої і плідної співпраці розроблена і узгоджені перша спільна магістерська програма між Острозькою академією та Нортамбрійським університетом з Ньюкаслу. Підписати меморандум порозуміння були запрошені начальник відділу міжнародних зв’язків НаУОА Едуард Балашов та директор з міжнародного розвитку Нортамбрійського університету Роб Карті. Угода розрахована на три роки з можливістю автоматичної пролонгації на наступний термін.

Відтак із початку наступного навчального року студенти факультету романо-германських мов НаУОА матимуть можливість вступити на цю програму та отримати престижний диплом британського університету після її завершення.

Читайте також