ОТГ на Рівненщині організувала грандіозний фестиваль (ФОТО)

фото - Фейсбук

5 серпня у Смизькій ОТГ відбувся ІІ креативний етнофестиваль «Ластівка FEST», який згуртував навколо себе чимало люду та сусідні ОТГ.

- Цей культурний фестиваль спрямований на руйнування стереотипів та створення почуття толерантності через позитивну атмосферу культурного і традиційного обміну унікальних традицій різних громад нашого краю. Талановита молодь і дитячі колективи на данному «фесті» дарували неповторні композиції і позитивні емоції гостям та учасникам фесту, що розпочався з літературної композиції про сучасне сьогодення, яке тісно переплітається з війною на Сході та ідеологічною боротьбою з пострадянськими стереотипами на мирній території, - розповідає читачам Блог "Знай більше" начальниця відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Смизької ОТГ Вікторія Костюк. 

Організатори зауважують, що сам фестиваль був розділений на три частини:

  • навчальна - панельна дискусія про креативні індустрії в громадах, зустрічі та майстеркласи з громадськими активістами Активна Громада Рівного, Центр ініціатив "Віадук";
  • фольклорна - виступи аматорських колективів, вокалістів і танцюристів, майстер-класи від Андрій Ляшук;
  • молодіжна - виступи гостей - рок-гуртів Jenny Garris, Mentions band, гурт Жнива (rock-band Zhnyva), Еней та святкова дискотека.

Протягом фестивалю діяв бібліотечний простір, де діти з батьками мали змогу пограти на українських народних музичних інструментах, виготовити креативні вітальні листівки з нагоди свята, почитати сучасну українську літературу, пограти настільні ігри, завітати в літературне кафе та зробити фотографії на пам'ять у барвистій фотозоні. 

Кожен елемент фестивалю склався у яскраву мозаїку, де всі гості мали змогу відпочити, поспілкуватися і розважитися разом з учасниками, які виступали на сцені. 

Учасники фестивалю «Ластівка FEST» залишились задоволені культурним заходом, який об'єднав дітей, молодь та старше покоління, адже усі вони мають спільні цінності і є носіями українських традицій та культури. 

Цього дня на етносвято у Смигу завітав й народний депутат України Олександр Дехтярчук. Олександр Володимирович зауважив, що фестиваль став найуспішнішим проектом Смизької громади за час її існування. Також народний обранець нагородив подяками молодіжних громадських активістів, які безпосередньо долучаються до реалізації навчальних та соціальних проектів у своїх населених пунктах. 

Які б цікаві не були ідеї, проекти, заходи та які б талановиті у них не були організатори й керівники, але без моральної та фінансової підтримки важко щось зробити. І це не таємниця. Тому добре, що «Ластівка FEST» не залишилася лише на плечах креативних та творчих, адже її фінансово підтримали: Смизька селищна рада, ТОВ "Прикарпатзахідтранс", ПрАТ "Єврошпон - Смига", Групи компаній VITAGRO, ПП "Захід Агросвіт", ТОВ "Емпірика", ПП "Продсервіс". 

ФОТО Володимира ФЕДОРОВА. Людмили ГОЛУБ 

Читайте також