Паліїв бур'янів, бадилля та трави на Рівненщині змусили загасити полум’я

Ввечері Володимирець восени мало не щодень, а особливо перед святом, вкривається ядучим туманом. Люди палять рослинне сміття з поля та городу - бур'яни, бадилля, траву. Все це ми потім разом вдихаємо, а за тим і хворіємо.

Спалювання сухої рослинності не лише шкідливо, а й протизаконно. За це можна отримати штраф в залежності від характеру правопорушення від 1700 і аж до декількох десятків тисяч гривень. Проте рейд, організований спільно селищної радою, поліцією та державною службою надзвичайних ситуацій, відбувся щоб, у першу чергу, не карати, а запобігти та попередити. Про це повідомили у Володимирецькій селищній раді.

Об'їздили декілька десятків дворів. Всі порушники розуміли, що так не можна і це шкодить усім навколо. Знаходили відмови, що нема можливості позбутись бадилля іншим способом. Проте усі погодились загасити полум’я та обіцяли більше не спалювати бур'яни. Наступний рейд покаже.

Ближче до заходу сонця смог повністю вкрив селище. Всього лиш одне багаття на Бурках накрило цілий район - дим акуратно стелився за метрів 5 - 10 від землі. І так всюди.

Шановні жителі громади! Просимо вас та застерігаємо! Спалюючи бур'яни, ви шкодите собі та усім навколо. Мінімальний штраф сьогодні близько 1700 грн., а вивезти гору бадилля коштуватиме сотню-дві гривень. КП "Аква" залюбки вам допоможе.

Читайте також