Парковки, велодоріжки та однакові фасади: як виглядатиме скоро проспект Миру у Рівному? (ВІДЕО)

Замість двох смуг руху автомобілів – одна, нові місця для паркування, велодоріжки та один стиль для фасадів будинків - саме так невдовзі виглядатиме проспект Миру у Рівному.

Напередодні рівненські архітектори та інженери на засіданні містобудівельної ради презентували загальну концепцію зміни проспекту Миру, пише UA:Рівне.

За словами одного із авторів концепції Андрія Шевчука, зміни також стосуватимуться і озеленення цієї частини міста.

– Ми пропонуємо все ж звузити частково проїжджу частину із залишенням ширини достатньої для того, щоб якщо колись буде потрібно дві смуги руху, і на перехресті вони лишаються. А так, щоб була для паркування смуга і смуга для проїзду, решту проїздної частини – віддати під велоінфраструктуру. Частково смужки озеленення доведеться забрати під вело інфраструктуру, каже співавтор концепції Андрій Шевчук.

– Проект абсолютно реальний, мова зараз не йде про якусь конкретну вартість, тому що це концепція, яка буде передбачати співпрацю різних служб. На мою думку за три роки можна було б повністю його реалізувати. Але нюанс який, це можна зробити і швидше, питання на скільки глибоко ми будемо втілювати ці зміни і їх імплементувати, зазначив директор "Майстерні МОСТ" Дмитро Котляров.

 

Читайте також