Перед дезінфекцією - селфі: у монастирі на Рівненщині розповіли про приїзд медиків

У 41-річного монаха із села Новосілки на Здолбунівщині підтвердилось інфікування COVID-19. Рівненські епідеміологи провели дезінфекцію у Дерманському Свято-Троїцькому жіночому монастирі, а також обробили і будинок ієромонаха. Про це інформує РІВНЕ. Голос Церкви.

Як стало відомо виданню з розповідей близьких родичів ченця, у них медики також взяли кров для виявлення короновірусу, однак дитині брата експрес-теста - не вистачило.

"2 квітня близько 11 години у будинку ієромонаха Калістрата санепідеміологічна служба міста Рівного зробила обробку житла, в якому проживав монах зі своєю матір’ю. Дезинфікували не лише приміщення, а й усі особисті та побутові речі. А вже ближче до обіду, розповідає дружина брата монаха, приїхали лікарі Здобвицького ФАПу та відібрали зразки крові для виявлення короновірусу. Так як отець Калістрат мав безпосередній контакт з родиною брата, що повернувся нещодавно з Італії, то тест провели і для його дружини, і двох дітей, середній доньці новітнього методу діагностики не вистачило", - йдеться у повідомленні. 

"Про те, що потрібно шість тестів, знали ще вчора у штабі швидкого реагування, і у лікарні, і органи місцевого самоврядування, - коментує дружина брата. - Однак, сьогодні моїй чотирирічній доньці тест не зробили через його відсутність".

Згодом бригада епідеміологів для дезінфекції з’явилась і у Дерманському жіночому монастирі, де ніс послух ієромонах Калістрат. За розповідями черниць, свою роботу медики розпочали із селфі на фоні монастирських церков.

Читайте також