Переселенці Рівненщини отримали 13 мільйонів гривень на житло

Фото - ілюстративне

Торік переселенці у Рівненській області отримували щомісячну грошову допомогу. Загальна сума виплат склала більше 13 млн грн. Середня сума допомоги на сім’ю становить понад 1665 грн. Про це повідомили у Рівненській ОДА.

«Держава підтримує переселенців. Щомісяця нараховує адресну грошову допомогу. Лише у грудні такою підтримкою скористалося 647 сімей. Виплати йдуть на покриття витрат на проживання, зокрема, оплату житлово-комунальних послуг», - повідомила директорка департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Юлія Шигорева.

Вона додала, що адресна допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання призначається на 6 місяців. Після закінчення терміну виплати допомоги, її отримувачу потрібно звернутися до місцевого управління соціального захисту населення територіальної громади та подати необхідні документи, щоб продовжувати отримувати соціальну підтримку з боку держави.

«Під час обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та протягом 30 днів з дня відміни карантину, призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк здійснюється автоматично без подання відповідної заяви та документів», - підкреслила Юлія Шигорева.

Особи, які хочуть отримати виплату вперше, можуть направити заяву з необхідними документами поштою до управління соціального захисту населення за місцем фактичного проживання.

Читайте також