Переселенці Рівненщини продовжують отримувати виплати на житло

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У квітні 635 сімей переселенців Рівненщини отримали щомісячну грошову допомогу. Загальна сума виплат склала більше мільйона гривень. Середня сума допомоги становить близько 1600 гривень, повідомляють у ОДА. 

Про це повідомила перша заступниця директора департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Анна Закусілова.

Вона додала, що адресна допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання призначається на 6 місяців. Після закінчення терміну виплати допомоги, її отримувачу потрібно звернутися до місцевого управління соціального захисту населення та подати необхідні документи, щоб продовжувати отримувати соціальну підтримку з боку держави.

«Під час обмежувальних заходів, пов’язаних з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 та протягом 30 днів з дня відміни карантину, призначення грошової допомоги на наступний шестимісячний строк здійснюється автоматично без подання відповідної заяви та документів», - підкреслила Анна Закусілова.

Особи, які хочуть отримати виплату вперше, можуть направити заяву з необхідними документами поштою до управління соціального захисту населення за місцем фактичного проживання.

Читайте також