Перестаралися: на Рівненщині згоріла лазня (ФОТО, ВІДЕО)

http://rivne.dsns.gov.ua

Минулих вихідних у селі Воронки Володимирецького району близько 20 год. трапилася пожежа в дерев'яній лазні.

На місце події одразу виїхали рятувальники. З метою безпеки через чергового Володимирецького РЕМ було припинено електропостачання у селі.

Через значну віддаленість до даного села від місця дислокації пожежно-рятувального підрозділу, а це майже 20 км, а також зважаючи на стан дороги, рятувальники змогли дістатися до місця пожежі лише за 28 хвилин. На той час вогнем була вже повністю охоплена дерев’яна будівля лазні. Крім того, полум’я в будь-яку мить могло перекинутися і на житловий будинок, який знаходився за кілька метрів від будівлі, що горіла.

Через високу температуру горіння люди не те, що гасити пожежу, а й поряд навіть на подвір’ї не могли перебувати. Навіть професійні рятувальники в спеціальних захисних костюмах під час гасіння пожежі біля осередку горіння обливалися водою, щоб хоч якось знизити температуру та не отримати опіків.

Пожежники подали на захист житлового будинку та гасіння пожежі водяний ствол. Слід зазначити, що на той час на житловому будинку вже почали плавитися пластикові конструкції вікон та софітів.

Місцеві жителі, щоб хоч якось допомогти, а також розуміючи, що вода в пожежній автоцистерні може швидко закінчитися, організували її наповнення водою спочатку відрами, а пізніше підігнали дві мотопомпи. Відтак було забезпечено безперебійну подачу води для гасіння пожежі, що зазвичай є вирішальним, адже не затрачається час на її підвіз.

Для локалізації пожежі та унеможливлення її поширення знадобилося трохи менше, ніж півтори години. А повністю загасити її вдалося лише після опівночі. Потому, як рятувальники впевнилися, що електропроводи, які вели до знищеної вогнем будівлі, відрізані, через чергового РЕМ електропостачання у селі було відновлено.

Внаслідок пожежі повністю знищено будівлю лазні та майно в ній. Натомість повністю врятовано, не зважаючи на деякі пошкодження від температури горіння, житловий будинок.

Наразі остаточну причину пожежі та обсяги збитків встановлюють фахівці.

Рятувальники ДСНС закликають: щоб у вашому господарстві не сталося біди - суворо дотримуйтесь правил пожежної безпеки та ще змалку привчайте до цього своїх дітей. В тому ж разі, коли пожежа виникла, не гаючи часу, відразу телефонуйте до Служби порятунку за номером 101!

За інформацією Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також