Перевозив спирт замість омивача скла: у Рівному судитимуть львів’янина

Взимку у Рівненькому районі патрульні поліцейські зупинили вантажний автомобіль, котрий перевозив незаконний товар. Як виявилось, у 112-ти пластмасових бочках чоловік перевозив 22 тонни етилового спирту, на котрий не мав жодних дозвільних документів. 

Щоправда, водій надав правоохоронцям інші документи, відповідно до яких у вантажівці мало би бути більше 20-ти тонн омивача скла. Про це інформує пресслужба обласної прокуратури. 

Те, що в бочках спирт, підтверджується і висновком експерта. Однак, навіть той спирт не відповідає нормам ДСТУ.

Рідину вилучили, її вартість орієвнтовно становить майже 4,5 млн гривень. І на контрафактний алкоголь, і на автомобіль «Scania» суд наклав арешт.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно львів’янина, якому інкримінують незаконне придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового, а також використання завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 204, ч. 4 ст. 358 КК України).

Чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу до 170 тисяч гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовленого товару.

 

Читайте також