Перша за 30 років: як виглядає нова дорога у Рівному через рік після будівництва (ФОТО)

Рік тому в Рівному відкрили новозбудовану дорогу, яка з’єднує вулиці Чорновола та Студентську і пролягає через житловий комплекс «На Щасливому». Нова вулиця розвантажила проїзд вулицею Чорновола, яка в час пік була в заторах. Дорогу робили не за гроші міста, а за рахунок приватних інвесторів.

Тут облаштовано сучасне освітлення, якісну дорожню розмітку, відсутність «павутиння» із електропроводів, кільцеву розв’язка замість небезпечних Т-подібних перехресть та зручну інфраструктуру для велосипедистів і пішоходів.

Зачасту після нетривалого часу на нових дорогах утворюються вибоїни, колійність тощо. Ми вирішили перевірити, який вигляд має ця дорога після року курсування тут автомобілів.

Водій Андрій у розмові з журналістом зізнається, що його маршрут пролягає із Квасилова до центру Рівного. Проте кожного ранку він обирає вулицю Каштанову, саме через комфорт і економію часу:

«Ну це ж очевидно, ви подивіться на дорогу в сторону Дубно біля аеропорта. Робили, робили, а прийшла зима і стало як було. А тут, вже рік їжджу, і видно, що можна будувати дороги, які не сходять разом зі снігом. Якби скрізь будували за таким принципом і технологією то честь і хвала таким людям».

Дорогу будувало товариство «Захід-Трансбуд», яким до виборів керував нинішній секретар Рівнеради Віктор Шакирзян. Він розповів, що саме такими хоче бачити всі  дороги в місті, тож працює над цим.

«Рік тому я хотів показати, що можна будувати дороги якісно, що це реально робити у короткі терміни. Минув час, і ми маємо ще один позитивний приклад - вулицю Студентську, яка останніх кілька років була просто у жахливому стані. Сьогодні Ви там побачите сучасне освітлення, велодоріжки, пішохідні зони та комфортні зупинки громадського транспорту. Це те, над чим нині працює наша команда у Рівнераді – повне оновлення вулиць міста відповідно до сучасних умов. Я розумію, що за один рік не можливо зробити такими усі дороги Рівного, але нам точно потрібно до цього прагнути. Вже досить просто латати ями, і «закопувати» там сотні тисяч гривень з бюджету міста», - ділиться планами Віктор Шакирзян.

Читайте також