Перше "золото" в Базелі

Талановитий атлет Ігор Радівілов поповнив актив збірної України нагородою найвищого ґатунку. Чемпіонат в Базелі став успішним для досвідченого гімнаста. Одкровення чемпіона

Тріумф Радівілова

Тріумфом Ігоря Радивилова завершився європейський чемпіонат по гімнастичних дисциплінах. Змагання проходило у Базелі і зібрало увесь колір європейської гімнастики. Спортсмени змагалися чотири дні і за цей час було розіграно декілька комплектів нагород. Усі головні новини з Базеля негайно публікувалися на інформаційному порталі «META News».

До закриття турніру залишалося зовсім небагато часу, а в українській медальній скарбничці знаходилася лише "бронза". Нагороду у впертій боротьбі завоював дуже талановитий юніор Ілля Ковтун. Він до останнього бився за медаль вищої проби у багатоборстві, але на ключовому етапі поступився досвідченішим опонентам.

Проте він вже піднімався на верхній рядок, на торішній першості. Спортсмен може претендувати на вищі нагороди на кожній першості, у тому числі на найголовніших стартах.

Перше "золото" Базеля

Головна радісна подія уболівальників очікувала на виступах атлетів, що змагаються в опорному стрибку. Спочатку, шанси представника України Ігоря Радивилова на медалі оцінювалися скромно.

У відбіркових змаганнях Ігор не показав усього потенціалу. Його результат - восьмий рядок. Складність його стрибків отримала досить скромну оцінку - 5,6 балів. Додаткові ресурси і мотивацію активував Ігор у фіналі. Складність стрибка підвищилася до шести балів, а загальна оцінка зупинилася на відмітці 15 тисяч балів.

Поточні результати дозволили Ігорю забронювати золоті медалі. Він випередив дуже серйозних конкурентів:

- атлета зі збірної Ізраїлю Медведєва;

- спортсмена з Британії Джарна Реджина-Морана.

Шлях до успіху

Після завершення змагання, Ігор поділився з журналістами подробицями свого тріумфу. Чемпіон розповів, що провал в кваліфікації виявився для нього неприємним сюрпризом. Радивилов упевнений, що справа виняткова у відсутності практики змагання.

У фіналі Радивилов припустив помилку, особливо було складно в другому стрибку. Він розкритикував себе, навіть за першу помилку. Пандемія серйозно позначилася на підготовці, відмітив призер. Відновлення відбувається складно, оскільки Ігорю 28 років. Чемпіон довів, що навіть в поважному за мірками гімнастиці віці, можна вигравати титули.

Читайте також