Петунії у квітнику: чим підживити та коли поливати

Петунії є невибагливими однорічниками та чудово доповнюють будь-який квітник. Існує велика кількість сортів та забарвлень цих квітів. Як вирощувати петунії у квітнику - читайте у статті.

Петунії можна вирощувати з сіянців у відкритому грунті або ж з розсади. Другий варіант простіший та відразу дарє чудовий вигляд ділянки. Крім того, нема ризиків, що насіння не зійде.

Полив

Дуже важливо навчитися поливати сіянці петунії, оскільки рослині необхідний баланс вологості: перезволоження призводить до грибкових хвороб, у той час як пересихання ґрунту губить сходи. Для поливу використовують шприц: проводять із нього крапельний полив сіянців під корінь, намагаючись, щоб вода ні в якому разі не потрапляла на листя, або ллють воду по внутрішній стінці посудини, але краще й простіше за все використовувати метод нижнього поливу – в піддон.

Підживлення розсади петунії

Ще одна особливість сіянців петунії в тому, що вони відчувають високу потребу в добривах. Чим підживити розсаду петунії? Перший і другий тиждень після появи сходи в міру висихання ґрунту обприскують слабким розчином марганцівки або Превікуром. У фазі розвитку у сіянців 3-4 справжніх листків у ґрунт вносять розчин жовтого Кристалону (одна столова ложка на відро води). Удобрювати петунію бажано не тільки під корінь, а й по листю, особливо якщо сіянців у вас багато.

Для позакореневого підживлення використовують розчин зеленого Кристалону або Уніфлору мікро. У міру зростання розсади підживлення стають частішими – до трьох разів на тиждень, і краще чергувати кореневі підживлення з позакореневими. Через два тижні після пікірування розсаду обприскують розчином стимулятора коренеутворення Радіфармом. Для підживлення можна застосовувати також розчини Кеміра люкс, Растворін, Акварин або Плантафол, приготовані відповідно до інструкції.

Читайте також