Під час проведення фіналу Ліги Чемпіонів поліція Рівненщини працюватиме у посиленому режимі (ФОТО)

До роботи на локаціях міжнародного турніру, а також у кол-центрах залучатимуть поліцейських, які володіють іноземними мовами. Водночас увагу звертатимуть на оперативність та повноту інформування про події, пов’язані з футбольним турніром. Про це сьогодні, 21 травня, йшлося під час відеоселекторної наради з участю керівництва МВС та Нацполіції з керівниками всіх областей.

За словами першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового, зараз триває робота всіх підрозділів системи МВС, зокрема – щодо прийому іноземних вболівальників, які прибувають до України. За попередньою інформацією, футбольні фанати прибуватимуть авіатранспортом, залізницею, автобусами і приватним автотранспортом через Одесу, Харків, Львів. На даний час розгорнуто діяльність ситуаційних центрів та проведено низку тактико-спеціальних навчань за участі Нацполіції, Державної прикордонної служби, Нацгвардії, ДСН та Державної міграційної служби.

«Захід відбудеться вже через тиждень. Проводиться відповідна робота всіх наших підрозділів, зокрема – на місцях», – зазначив Сергій Яровий, додавши, що відповідальність за забезпечення публічної безпеки покладається на керівників підрозділів.

За словами Голови Національної поліції України Сергія Князєва, особовий склад Нацполіції від сьогоднішнього дня і до завершення заходів в рамках фіналу Ліги Чемпіонів УЄФА працюватиме в стані готовності до ситуації підвищеної терористичної загрози.


«На кожен факт залишення без нагляду речей та пакунків в обласних центрах по шляхах слідування вболівальників із західного кордону і до Києва, а також у містах Харків і Одеса – необхідно реагувати як на терористичну загрозу, де об’єктом посягання можуть бути вболівальники», – наголосив Сергій Князєв, зазначивши, що цю інформацію обласні підрозділи повинні якнайшвидше повідомляти до ситуаційних центрів.

Як зазначив заступник Голови Національної поліції Олександр Фацевич, за оцінками футбольних експертів Лігу Чемпіонів відвідають близько 53 тисяч глядачів. До міжнародного аеропорту Бориспіль очікується організоване прибуття близько 11 тисяч вболівальників чартерними авіарейсами. Окрім цього – автомобільним транспортом планується прибуття на фестиваль чемпіонів близько 15 тисяч осіб.


«У зв’язку з цим відсьогодні діяльність ситуаційних центрів і главків буде приведена у надзвичайний режим роботи. Не менш важливий аспект – своєчасне та об’єктивне інформування про переміщення фанів та події, пов’язані з їх участю», – наголосив Олександр Фацевич.

За його словами, важливим аспектом комунікації під час заходів є залучення поліцейських із знанням англійської мови до роботи в місцях офіційних локацій. До цього активно залучається постійний та перемінний склад Національної академії внутрішніх справ. Окрім цього, планується чергування англомовних поліцейських у чергових частинах та кол-центрах.

«Від того, як буде налагоджена робота, починаючи від поліцейського і закінчуючи керівником головного управління, залежить ефективність правоохоронної системи в цілому», – зазначив Олександр Фацевич. 

 

Повідомляє департамент комунікації

Національної поліції України

Читайте також