Під стінами ТВК у Рівному зібрався мітинг, аби зірвати реєстрацію кандидатів від партії «Рівне Разом»

У Рівному під стінами територіальної виборчої комісії зібрався мітинг, який має на меті завадити членам комісії зареєструвати кандидатів від політичної партії «Рівне Разом» для участі в місцевих виборах. Як вже повідомляли представники нової політсили, це проплачене зібрання – справа рук опонентів, які не можуть змиритись із високими рейтингами «Рівне Разом».

Також є інформація про можливе проведення не лише мітингу, але й силових акцій. Дізнавшись про це, політична партія «Рівне Разом» виступила із заявою про те, що представники влади хочуть скористатись недосконалістю нового виборчого законодавства і різними способами намагаються не допустити до реєстрації для участі у місцевих виборах нову політичну партію.

У «Рівне Разом» пояснюють, що усе через конфлікт, який мав місце ввечері 24 вересня, в останній день реєстрації кандидатів. Тоді під час подачі документів виявили технічні описки і звернулись з заявою до членів ТВК, аби ті повернули перший варіант. Однак, через тиск з боку конкурентів «Рівне Разом», члени комісії не вернули його представникам партії, а поклали у сейф. Тоді юрист політсили подав новий пакет документів, уже відредагований варіант, встигнувши це зробити у встановлений законодавством термін.

Представники «Рівне Разом» переконані, що їх опоненти діють всупереч закону. Вони вважають, що це все роблять через те, що у нової політичної сили, згідно із результатами соцопитувань, рейтинги не гірші, аніж у пропрезидентської партії, а законних методів для дискредитації конкурентів – не знайшли.

Небайдужі рівняни можуть прийти під стіни Рівненської ТВК (вулиця Шевченка,45), аби підтримати «Рівне Разом».

Читайте також