Підліток із Дубна, який отримав 90 % опіків тіла, повернувся після лікування зі США

13-річний Тарас Семенюк із Дубна, якого у листопаді минулого року року вдарило струмом на залізниці, повернувся після лікування у Америці. Дитина отримала 90 % опіків тіла. 

Нагадаємо, 9 литопада двоє хлопців гралися поблизу залізниці. Один із них виліз на вагон нерухомого вантажного потяга. Після чого його варило струмом. Хлопець отрмав 90 % опіків тіла, 60 % з яких - важкі. 

Спочатку Тараса лікували у Дубні, а згодом - у Рівному. Він був у важкому стані. Надію на одужання дала клініка з Бостона. Проте на дорогу слід було зібрати 2 мільйони гривень. 

Зрештою потрібну суму знайшли та 24 листопада хлопця відправили спецрейсом із Рівного до США. Там хлопчик переніс 18 операцій. 

Нині Тарас уже вдома. До нього навідались працівники ювенальної превенції Дубенського РВП і поліцейський офіцер громади, які передали йому гостинці, подарунками та коштами від представників Всеукраїнської благодійної організації «Дарунок»,

- Очі Тараса сяють від щастя, бо він втішений тим, що вдома, в Україні. Вдома там, де затишно, де всі рідні, які допомогли йому із коштами на лікування, - зазначають у поліції. 

Хлопцю ще тривалий час доведеться проходити реабілітацію. 

Читайте також