Підліток з Бахмута, який втік від обстрілів на Рівненщину, нарешті зустрівся з мамою

Підліток з Бахмута Юрій, який ще 7 червня 2022 року втік від обстрілів на Рівненщину, нарешті зустрівся із мамою. Довгоочікувана зустріч сталась на Костопільщині.

Про це повідомляють у Костопільській міській раді.

Мама з сином не бачилися більше року. Їх розділяла тисяча кілометрів, і нарешті вони зустрілися завдяки тривалій роботі працівників служби у справах дітей.

У Костопільську громаду із товаришем та його сім’єю Юра приїхав 7 червня 2022 року. Утік від війни із Бахмута, де проживав із бабусею, деякий час мешкав в Обласному спортивному ліцеї в м.Костопіль разом із ними, а у серпні 2022 року був влаштований в КЗ «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради. Мовчазний, замкнений у собі підліток, неговіркий та стривожений.


Оскільки його мама Ірина проживала на окупованій території у місті Куп’янськ, з початку війни Юра з нею не спілкувався, не знав про те, чи жива мама і що із нею. Ще деякий час підтримував зв’язок із бабусею, проте з листопада минулого року він втрачений.

Як це залишитися одному на світі? Не чути голосу рідних, нічого про них не знати, втратити дім, усе те, що колись здавалося таким важливим і потрібним, тих, хто був завжди поруч, кого і зараз любить… Про що думав підліток, коли їхав один у незнайоме місце?.. Важко навіть уявити.

Ірина дивом вижила у пеклі російської окупації, була свідком звірських тортур, ховалась у підвалах від ворожих обстрілів, було холодно, бракувало їжі та води, не було зв’язку, проте чекала на звільнення і весь час думала про єдиного сина, де він, з ким, вірила і надіялася на зустріч із Юрком, шукала його.

"Сьогодні Юра посміхається, він щасливий, тому що поряд із мамою. Для того, щоб ця довгоочікувана зустріч сталася, працівники служби у справах дітей міської ради зробили сотні дзвінків, тримали зв’язок вдень та вночі із бабусею, сусідами Юри, написали десяток листів працівникам освіти та поліції, службам у справах дітей у Донецьку, Харківську, Рівненську області", - йдеться у повідомленні.

Особливу подяку Ірина висловлює працівникам служби у справах дітей Оксані Козлюк, Наталії Семещук, Олені Майданець за небайдуже ставлення до долі дітей та завдяки яким ця зустріч відбулася, а також керівництву міської ради, КУ «Центр надання соціальних послуг» Костопільської міської ради, КЗ «Обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей» Рівненської обласної ради, начальнику відділення АБ «Укргазбанк» Ользі Васильчук, бальд-редактору ГО Заборона Медіа Павлу Бішку, які у важкий час підтримали її та сина.

Читайте також