Підприємство із Рівненщини має сплатити більше 30 тис гривень за шкоду екології

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу перевірили, як дотримується вимог природоохоронного законодавства ДКП "Березнекомунсервіс". У результаті перевірки встановили, що підприємство облаштувало сміттєзвалище на території Городищенської сільської ради. Як результат - земельна ділянка забруднена твердими побутовими відходами. А це вже порушення статті 35 Закону України «Про охорону земель». По це повідомили у пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу. 

За виявлені порушення відповідальних осіб підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

Після лабораторних досліджень грунтів в місцях складання ТПВ даного підприємства, відібраних відділом інструментально-лабораторного контролю Інспекції, було проведено розрахунок розміру шкоди, заподіяної державі, внаслідок забруднення земельних ділянок твердими побутовими відходами сума збитків яких склала 32 тис. 097 грн. Підприємству направлено претензію для добровільного відшкодування збитків.

У разі відмови підприємства від сплати, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутися до судових органів для стягнення збитків у встановленому порядку.

Читайте також