Підприємців Рівненщини можуть перевести на обслуговування через «єдиний рахунок»

З 23 січня запроваджується пілотний проект з переведення підприємств на обслуговування через «єдиний рахунок»

На виконання наказу Міністерства фінансів України від 01.11.2017 року №898 «Про затвердження Порядку перерахування до державного бюджету митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення » (далі -Порядок), зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23.11.2017 за №1429/31297, Державною фіскальною службою України, з  метою напрацювання досвіду, з 23 січня запроваджується пілотний проект з переведення підприємств на обслуговування через «єдиний рахунок», тобто через депозитний рахунок 37341039292197, відкритий 19 січня 2018 року в Державній казначейській службі України на ім`я Державної фіскальної служби України.

Пілотний проект буде мати дві фази:

першу: з 23 січня по 17 лютого  із здійсненням митного оформлення товарів на Київській та  Київській міській  митницях ДФС за участі окремих підприємств, за рішенням цих підприємств;

другу: з 18 лютого по 15 березня  із здійсненням митного оформлення товарів всіма митницями ДФС за участі всіх підприємств, які прийняли таке  рішенням.

Протягом перехідного періоду, обмеженого фазами пілотного проекту, кошти підприємств  і громадян, які підлягають зарахуванню до державного бюджету, перераховуються:

з депозитного рахунку 3734, відкритого в Казначействі  на ім`я ДФС, відповідно до Порядку, затвердженого наказом;

з депозитних рахунків 3734, відкритих у Головному управлінні  Казначейства у м. Київі  на ім`я митниць ДФС, відповідно до Порядку розрахунково-касового обслуговування через органи Державного казначейства України митних та інших платежів, які вносяться до/або під час митного оформлення, затвердженого наказом Мінфіну України, Держмитслужби України від 24.01.2006 №25/44.

При цьому, одночасне використання при здійсненні митного оформлення за однією митною декларацією авансових платежів, унесених підприємством на різні депозитні рахунки  (митниці  ДФС) не допускається.

Відповідно до Порядку, при можливості подання суб`єктами господарювання митної декларації для оформлення в будь-якій митниці України, списання митних платежів буде проводитись з єдиного авансового рахунку та сприяти веденню бізнесу.

Необхідно попередити що:

З 18 березня сплата та зарахування коштів у вигляді авансових платежів (передоплати) на депозитні рахунки 3734, відкриті в Головному управлінні  Казначейства у м. Київі  на ім`я митниць ДФС, припиняються.

З 16 квітня припиняється й митне оформлення товарів підприємств через такі депозитні рахунки.

Шановні суб’єкти господарювання !!!

У разі прийняття рішення про участь у другій фазі пілотного проекту   з переведення підприємств на обслуговування через «єдиний рахунок» Рівненська митниця ДФС запрошує надсилати заяви за адресою: вул.  Соборна, 104,  м.Рівне,  Рівненська область, 33028, e-mail: [email protected]

Рівненська митниця ДФС

Читайте також